SDSN мрежата е домакин на Форум за глобални решения в Рио

Събитието беше открито с реч на Джефри Сакс, президент на SDSN. Той отбеляза организирането на такава конференция в Рио де Жанейро, Бразилия,

Начало

февруари 17, 2023

Край

Пандемията изостри съществуващите глобални проблеми, но решения на много от тези предизвикателства вече съществуват по целия свят. В много случаи, тъй като не са мащабирани в световен мащаб, местните решения никога не достигат пълния си потенциал, като по този начин значително намаляват въздействието си върху постигането на ЦУР. В този контекст е по-важно от всякога да хвърлим светлина върху най-трансформиращите и мащабни решения от уникалната мрежа от знания на SDSN – тези, които оформят пътя към устойчиво бъдеще, без да изоставят никого.

Четвъртото издание на Форума за глобални решения, организиран от Мрежата за решения за устойчиво развитие (SDSN), имаше за цел да издигне тези решения пред глобална аудитория и да събере хората, които променят, заедно, за да катализират прогреса и да се вдъхновяват един друг за голямо въздействие.


The event opened with a speech by 
Джефри Сакс, президент на SDSN. Той отпразнува организирането на такава конференция в Рио де Жанейро, Бразилия, град, който беше домакин на две ключови срещи на върха за устойчиво развитие, Световната среща на върха в Рио, когато правителствата се ангажираха с три критични екологични ангажимента през 1992 г., и срещата на върха Рио+20 през 2012 г., където ЦУР бяха очертани.

 

Вижте решенията   Достъп до уебсайта