Новини

юни
17

Докладът на SDSN за устойчиво развитие за 2024 бе публикуван днес

Спешна реформа на ООН може да възстанови глобалния прогрес към постигане на Целите за устойчиво развитие Нито една от 17-те Цели за устойчиво развитие (ЦУР) няма да бъде постигната до 2030 г., като само по 16% от свързаните с тях подцели има напредък. Това разкрива деветото издание на Доклада за устойчиво развитие, публикуван днес от […]

ДЕТАЙЛИ
юни
10

Присъедини се към SDSN Youth Bulgaria

SDSN Bulgaria обявява конкурс за студенти, които да се присъединят към младежката организация на Мрежата и които да спомогнат за създаването на устойчив свят за бъдещите поколения. Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН (Sustainable Development Solutions Network – SDSN) е инициатива, стартирана от Генералния секретар на ООН Бан Ки Мун през 2012 г. […]

ДЕТАЙЛИ
май
28

УНСС и SDSN Bulgaria ще бъдат домакини на конференция на тема "Responsible Production and Consumption: Current Issues and Advances Towards SDG12"

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) и SDSN Bulgaria ще бъдат домакини на Third Sofia Conference for Early-Stage Researchers в рамките на алианса ENGAGE.EU, която ще се проведе на 21-22 ноември 2024 г. Тазгодишната конференция е посветена на отговорното производство и потребление и постигането на Глобална цел 12.

ДЕТАЙЛИ
май
19

SDSN Bulgaria участва в най-големия форум в Италия за устойчиво развитие - Festival dello Sviluppo Sostenibile 2024

Д-р Атанас Димитров, мениджър на SDSN Bulgaria, взе участие във "Festival dello Sviluppo Sostenibile 2024 - Only one". Събитието се проведе на 15 май и бе организирано от университета Luiss Guido Carli в рамките на осмото издание на най-големия италиански форум за устойчиво развитие - Festival dello Sviluppo Sostenibile 2024, провеждащ се между 7 и 23 май в цяла Италия.

ДЕТАЙЛИ
мар.
20

XI ГЛОБАЛЕН ФОРУМ В БАКУ – ЧЛЕНОВЕТЕ НА SDSN BLACK SEA ОБСЪДИХА СТРАТЕГИЧЕСКОTO РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Лидерският съвет на SDSN Black Sea се срещна по време на XI Глобален форум в Баку (ГБФ), който се проведе в столицата на Азербайджан на 16 март 2024 г. Представители от Гърция, Турция, България, Сърбия и Украйна дискутираха общите регионални предизвикателства, както и стратегията на Мрежата за 2024 г.

ДЕТАЙЛИ
ян.
26

Излезе Europe Sustainable Development Report 2023/24

Петото издание на Europe Sustainable Development Report 2023/24 (ESDR) бе официално представенo вчера във френската столица Париж. Докладът разкрива необходимостта от предприемането на решителни действия в ЕС, за да се постигнат Целите на ООН за устойчиво развитие и да се избегне достигането до екологични и социални „повратни точки“.

ДЕТАЙЛИ
сеп.
29

В Ню Йорк се проведоха серия от събития в рамките на SDSN

SDSN Bulgaria бе представлявана от своите съпредседатели. В периода 18-21 септември в Ню Йорк, САЩ, се проведоха серия от събития в рамките на Sustainable Network Solutions Network, в които участва и Университетът за национално и световно стопанство като хост институция на SDSN България.

ДЕТАЙЛИ
юни
24

SDSN Bulgaria участва в „Укрепване на достъпа до дългосрочно финансиране за устойчиво развитие в градовете и по света“ в Париж, Франция

Събитието се състоя само няколко седмици след официалното стартиране на Националната SDSN мрежа по-рано този месец. SDSN Bulgaria взе участие в събитието на високо ниво „Укрепване на достъпа до дългосрочно финансиране за устойчиво развитие в градовете и по света“. Негови домакини бяха град Париж и кметът на френската столица Ан Идалго, а организацията му бе в партньорство с […]

ДЕТАЙЛИ