SDSN events took place in New York, USA

В Ню Йорк се проведоха серия от събития в рамките на SDSN

SDSN Bulgaria бе представлявана от своите съпредседатели

В периода 18-21 септември в Ню Йорк, САЩ, се проведоха серия от събития в рамките на Sustainable Network Solutions Network, в които участва и Университетът за национално и световно стопанство като хост институция на SDSN България..

На 20 септември в хибриден вариант се състоя срещата на председателите на SDSN мрежите (SDSN Network Chairs Meeting), служеща като платформа за обсъждане на приоритетите и напредъка по Agenda 2030Съпредседателят на SDSN Bulgaria и ректор на УНСС проф. д-р Димитър Димитров представи примера на ръководения от него университет по пътя на енергийна трансформация и устойчивост.

На следващия ден доц. д-р Михаил Мусов, съпредседател на SDSN Bulgaria и заместник-ректор на УНСС по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, участва в среща на Лидерския съвет на SDSN (Meeting of the SDSN Leadership Council), посветена на ролята на SDSN в променящия се свят и на това как SDSN мрежите могат да допринесат за справяне с основните предизвикателства пред света.

Провеждането на тези важни срещи имаше за цел да допринесе за усилията за постигане на Глобалните цели, представляващи основен акцент по време на Срещата на върха на Целите за устойчиво развитие на ООН и Общото събрание на ООН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *