SDSN Bulgaria participated in the ‘Strengthening access to long-term financing for sustainable development in cities and worldwide’ event in Paris, France

SDSN Bulgaria участва в „Укрепване на достъпа до дългосрочно финансиране за устойчиво развитие в градовете и по света“ в Париж, Франция

Събитието се състоя само няколко седмици след официалното стартиране на SDSN Bulgaria по-рано този месец.

SDSN Bulgaria взе участие в събитието на високо ниво "Укрепване на достъпа до дългосрочно финансиране за устойчиво развитие в градовете и по света“.Негови домакини бяха град Париж и кметът на френската столица Ан Идалго, а организацията му бе в партньорство с Мрежата на ООН за решения за устойчиво развитие (SDSN).

Това събитие се проведе на 21 юни и беше свързано със срещата на високо равнище в Париж относно постигането на Нов глобален финансов пакт, целящ да осигури важен принос в навечерието на няколко глобални финансови срещи, които се провеждат тази година, за укрепване на международното финансиране за постигане на ЦУР в градовете и по света. По време на събитието беше дадено началото на нова Глобална комисия за финансиране на целите за устойчиво развитие на градовете и беше публикуван Докладът за устойчиво развитие за 2023 г., проследяващ представянето на всички държави-членки на ООН по ЦУР всяка година.

Сред лекторите бяха президентът на SDSN проф. Джефри Сакс, който официално представи основните резултати от Доклада за устойчиво развитие за 2023 г., както и представители на правителства, местни власти и международни организации като ООН и Световната банка. SDSN Bulgaria беше представена на форума от нейния съпредседател доц. д-р Михаил Мусов.

Продължаваме твърдо да вярваме, че устойчивостта е тема, която засяга всички европейци, а висшите учебни заведения трябва да бъдат движещата сила за развитието на нашите общества и постигането на ЦУР на ООН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *